O Ustanovi

Ustanova za gospodarenje športskim objektima je športska ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda. Ustanovi je dano na održavanje i upravljanje devet športskih objekata I. i II. kategorije u kojima su sadržane velike materijalne vrijednosti.

Odlukom Grada Slavonskog Broda, kao osnivača, Ustanova gospodari sljedećim športskim objektima:

  1. Športska dvorana „Brod“, Eugena Kumičića bb
  2. Teniska dvorana „Brod“, Ivana Cankara 76
  3. Športska dvorana „Vijuš“, Stanka Vraza 2/a
  4. Stadion „Stanko Vlajnić-Dida“, Aleja Miroslava Krleže 4
  5. Športsko rekreacijski centar „Klasije“, Borovska 1
  6. „Bazeni Slavonski Brod“, Stanka Vraza 2/a
  7. Stadion kraj Save, Šetalište braće Radić 26
  8. Stadion „Amater“, Marina Getaldića bb
  9. Kajak kanu klub, Splavarska 1

 

Djelatnost Ustanove je gospodarenje športskim objektima I. i II. kategorije u vlasništvu Grada Slavonskoga Broda. Kako bi se uspješno gospodarilo športskim objektima Ustanova je podijeljena na osnovi registrirane djelatnosti na Trgovačkom sudu u dvije poslovne grane, a to su održavanje športskih objekata i upravljanje športskim objektima. Ustanova obavlja i druge djelatnosti, a one su: djelatnost proizvodnje, stavljanja na tržište i korištenja kemikalija, djelatnost sportske poduke i rekreacije te poduke djece predškolske dobi, a od 1.1.2022. obavlja i komunalnu djelatnost usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama. Pod uslugama parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama podrazumijeva se upravljanje navedenim površinama i garažama, njihovo održavanje, naplata i kontrola naplate parkiranja i drugi poslovi s tim u vezi te obavljanje nadzora i premještanje parkiranih vozila na površinama javne namjene sukladno posebnim propisima.

Ustanova kroz svoju djelatnost upravljanja aktivno sudjeluje i u osmišljavanju, organizaciji i provedbi športskih programa kojima se želi obogatiti ponuda rekreativnih sadržaja u Slavonskom Brodu s primarnim ciljem utjecaja na zdravlje građana i iskorištavanje potencijala koje nude športski objekti Ustanove.

Osim športskih klubova na području Grada koji sukladno Zakonu o športu koriste objekte i koji su članovi Zajednice športskih udruga Grada Slavonskog Broda, športske objekte koriste i drugi korisnici za športske, kulturne, zabavne i druge programe, temeljem ugovora o korištenju te građani rekreativci za provedbu sportskih aktivnosti u svoje slobodno vrijeme.

Podijelite članak:

Ostale novosti

Otvorenje Gradskog klizališta u Tvrđavi Brod

Poštovani korisnici, dana 12.12.2023. godine, u 17:00 sati otvara se Gradsko klizalište u Tvrđavi Brod. Grad Slavonski Brod i Ustanova za gospodarenje športskim objektima su,

Skip to content