20220218 072939 01

Proteklog vikenda u našim objektima zaljubljenici u sport mogli su uživati u brojnim sportskim događajima.

Karate klub „Slavonski Brod“ je u subotu 7.5.2022. Športskoj dvorani „Vijuš“ organizirao Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i U-21, a sudjelovala su 33 kluba iz cijele Hrvatske sa 125 natjecatelja.

U isto vrijeme u gimnastičkoj dvorani Gimnastički klub „Sokol“ bio je domaćin 3. kola kvalifikacija regije Istok za kup i Prvenstva Hrvatske u obaveznom programu u ŽSG gimnastici sa više od 130 prijavljenih natjecatelja.  

Ženski košarkaški klub „Brod na Savi“ bio je domaćin poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za juniorke U-19, a utakmice su se igrale u petak, subotu i nedjelju u Športskoj dvorani „Vijuš“ i Športskoj dvorani „Brod“

Na Gradskim bazenima u subotu, Vaterpolo klub „Osijek“ i Vaterpolo klub „Galeb MR“ odigrali su 9. kolo Prvenstva Hrvatske 1. B lige.

U nedjelju 8.5.2022. godine Odbojkaški klub Posavina Brod organizirao je 14. ženski međunarodni odbojkaški turnir „Slavonski Brod 2022“. Turnir se održao u Športskoj dvorani „Vijuš“, a sudjelovale su ekipe ŽOK „Napredak" iz Odžaka (BiH),  Velika Gorica te brodska ekipa sastavljena od igračica OK Posavine Brod i OK Kolonije.

U Športskoj dvorani „Brod“ u nedjelju 8.5. je održana i završnica Kupa Hrvatske u košarci u kolicima. Četiri najbolje ekipe iz Hrvatske odmjerile su snage a zlato je odnio Košarkaški klub invalida Split pobijedivši Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar.