22. Međunarodni sportski susret invalida „Bljesak“

Proteklog vikenda, od 22. do 24.4.2022. godine, u našem gradu održao se 22. Međunarodni sportski susret invalida „Bljesak“. Ovaj sportski susret održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te supokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a podršku su kao i svih prijašnjih godina pružili i Brodsko-posavska županija, Grad Slavonski Brod i Ustanova za gospodarenje športskim objektima.

Organizatori susreta su bili Sportski savezi invalida grada Slavonskog Broda i Sportski savez invalida Brodsko posavske županije sa svojim članicama, a sudjelovalo je oko 250 sportaša iz svih krajeva Hrvatske te Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Sportske ekipe odmjerile su snage u turniru u sjedećoj odbojci, boćarskom turniru, turniru u visećoj kuglani te turniru košarke u kolicima koji se održao u Športskoj dvorani „Brod“.

Na turniru košarke u kolicima pobjedu je odnijela Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedivši momčad „Brod 1“ kojima je pripalo drugo mjesto, a treće mjesto osvojila je momčad „Una-Sana“ iz Bihaća.

Odbojkaši iz SDI „Jedinstva“ imali su najviše uspjeha na turniru sjedećoj odbojci, dok su drugi bili domaćini OKI „Marsonia“, a treći KSO „Vukovar“.

Kuglači iz HVIDR-e Nova Gradiška, udruge Loco-Moto iz Slavonskog Broda i HVIDR-e Slavonski Brod koji su nastupili sa dvije ekipe odmjerili su snage na turniru u visećoj kuglani.
1. mjesto zauzeli su HVIDR-a SB I, 2. mjesto HVIDR-a SB II, 3. mjesto HVIDR-a NG i 4. mjesto UOSI „Loco-Moto“ SB.
U pojedinačnom plasmanu  najbolji je bio Ante Šimić (HVIDR-a SB 1), zatim Mijo Miščančuk (HVIDR-a SB 2) te Jure Marić (UOSI „Loco-Moto“).

Na turniru u boćanju nastupilo je 6 ekipa od kojih su najbolji bili BK „Nada“ iz Požege, zatim BK „Dan“ iz Slavonskog Broda te BKOSI „Marijan Dobrinčić“ iz Velike Gorice.

 

IMG 6032 resize

IMG 6020 resize

IMG 6028 resize

IMG 4179IMG 4664 01

Podijelite članak:

Ostale novosti

7. Brodski ljetni kamp

  „Kad škola prođe Brodski ljetni kamp dođe!“ poznati je slogan popularnog ljetnog kampa kojeg i ove godine po 7. put zajednički organiziraju Grad Slavonski

Otvorenje Gradskog klizališta u Tvrđavi Brod

Poštovani korisnici, dana 12.12.2023. godine, u 17:00 sati otvara se Gradsko klizalište u Tvrđavi Brod. Grad Slavonski Brod i Ustanova za gospodarenje športskim objektima su,

Skip to content